Smo slovensko, rastoče podjetje, katerega osnovna dejavnost je trgovina z oblačili za vso družino. Našo ponudbo oblačil odlikujejo: dobra kakovost, moden videz in družini prijazne cene. 

Položaj blagovne znamke MANA vztrajno utrjujemo v Sloveniji, na Hrvaškem, vstopamo pa tudi na tržišče Bosne in Hercegovine. V Sloveniji skrbimo za dobro razvejano maloprodajno prodajno mrežo, zato se v prodajalno MANA lahko odpravite v skoraj vsakem malo večjem slovenskem kraju. Naš cilj je kupcem čim bolj olajšati pot do cenovno dostopnih oblačil, ki ustrezajo različnim življenjskim stilom. Prodajni program posamezne prodajalne je oblikovan glede na velikostni razred, v katerega sodi. S pravočasnimi in rednimi dobavami se trudimo kupcem skozi vse leto ponujati nove artikle.

Blagovna znamka MANA v ŠTEVILKAH (31. 12. 2016):

 • Število trgovin MANA: 190 (Slovenija – 84, Hrvaška – 105, BiH – 1);
 • Zaposleni skupaj: 687 (Slovenija – 322, Hrvaška: 362, BiH – 3);
 • Prodajne površine skupaj: 44.747 m2;
 • Število prodanih oblačil skupaj: 5,3 mio kosov.

VIZIJA, POSLANSTVO, CILJI
Vizija

V Sloveniji želimo ostati največji trgovec z oblačili nižjega cenovnega razreda za vso družino, ki jih odlikujeta dobra kakovost in moden videz. Na Hrvaškem želimo postati pomemben ponudnik tekstila nižjega cenovnega razreda. Vstopiti želimo tudi na druge evropske trge, kjer obstaja dovolj velik tržni potencial.

Poslanstvo

Kupcem omogočiti najlažjo pot do modno in kakovostno oblikovanih oblačil za vso družino, po ugodnih cenah.

Cilji

Med prednostne cilje, ki podpirajo uresničevanje vizije družbe Metro, sodijo:

 • rast čistih prihodkov iz trgovske dejavnosti,
 • z maloprodajno mrežo pokrivati celotno Slovenijo,
 • širitev prodaje na tuje trge preko strateških partnerjev, s poudarkom na hrvaškem trgu,
 • povečevanje tržnega deleža, večanje ugleda in prepoznavnosti med kupci,
 • zagotavljanje dolgoročnih in cenovno ugodnih nabavnih virov ter oblikovanje cenovno ugodnega in kakovostnega prodajnega programa,
 • povečevanje prepoznavnosti blagovne znamke Mana,
 • modernizacija in tipizacija prodajne opreme s ciljem poenotenja prodajne mreže in ustvarjanja prijetnega nakupovalnega okolja.

DRUŽINI PRIJAZNE CENE Z BLAGOVNO ZNAMKO MANA
Vsako leto pripravimo dve glavni sezonski kolekciji: jesen-zima in pomlad-poletje. Kolekciji nastajata na podlagi spremljanja modnih smernic, obiska sejmov, študij modnih barv in modelov ter strokovnega izbora materialov. Glavno vodilo pri oblikovanju kolekcije je oblikovati in pripraviti oblačila, ki omogočajo ustvarjanje različnih kombinacij za vsako priložnost in zadovoljijo različne življenjske stile članov družine.

Glavnino ženske kolekcije predstavljajo oblačila za športni in elegantni tip ženske. Oblikovali smo tudi posebni skupini oblačil za močnejše z imenom MM do velikosti 50 in skupino oblačil za bodoče mamice. Žensko kolekcijo zaokrožajo različni modni dodatki, kot so rute, šali, klobuki, kape in torbe.
Moška kolekcija je primerna za vse tiste, ki si želijo udoben, naraven in umirjen videz.

Otroška kolekcija in kolekcija za najstnike: v naših trgovinah je na voljo igriva kolekcija za otroke stare od 2 – 8 let in tudi pestra izbira za najstnike od 10 do 16 let.

Na voljo tudi je tudi prisrčna baby kolekcija, z vedno zanimivimi potiski za naše najmlajše do starosti dveh let.

Visoko pozornost posvečamo segmentu perila, pižam in nogavic. Izoblikovali smo osnovni program ženskega, moškega in otroškega perila. V ponudbi pa so tudi izdelki za dom in, gospodinjstvo ter igrače, ki jih najdete pod skupim imenom otroški svet.

Kupcem zagotavljamo pestro izbiro oblačil

Zavedamo se, da je pravočasna dobava in ustrezna količina artiklov prvotnega pomena za zadovoljstvo kupcev in uspešno prodajo. Prodajni program prodajaln je oblikovan glede na velikostni razred, v katerega sodi prodajalna. S pravočasnimi in rednimi dobavami smo kupcem sposobni v vsakem trenutku ponuditi nekaj novega.

Razvejana prodajna mreža

Nadaljujemo s širjenjem maloprodajne mreže v Sloveniji, razširitvami in posodabljanjem obstoječih prodajaln Mana. Kupcem želimo čim bolj olajšati pot do modno in cenovno dostopnih oblačil, zato se v Mana prodajalno lahko odpravite v skoraj vsakem malo večjem slovenskem kraju.

Mana trgovine 

Trudimo se, da nakupovanje v trgovinah Mana kupcem zagotavlja prijetno doživetje. S posodobitvijo prodajnih kapacitet, ustrezno predstavitvijo prodajnega programa in razvojem dodane vrednosti za kupce želimo še utrditi dosežen tržni položaj med ponudniki oblačil in modnih dodatkov. 
Mana trgovine so moderne, svetle in pregledno urejene. K prijetnemu nakupovalnemu vzdušju sodi tudi dobra postrežba in ustrežljive prodajalke, na katere smo še posebej ponosni.

Mana letak

S prednostmi blagovne znamke Mana kot so stalne novosti v prodajnem programu, privlačne akcije in ugodne cene kupce mesečno seznanjamo preko tako imenovanih letakov pospeševanje prodaje. 

Mana kartica in Mana klub

Mana kartice nagrajuje zvestobo in povečuje zadovoljstvo naših kupcev. Na področju upravljanja odnosov s kupci bomo nadaljevali z razvojem Mana kluba in uporabnostjo Mana kartice. Z Mana kartico postane kupec član Mana kluba, kar prinaša številne ugodnosti – od nagrade za zvestobo v obliki posebnih popustov, do možnosti nakupa privlačnih izdelkov po klubski ceni. Informacijski sistem, s katerim so podprte aktivnosti Mana kluba omogoča direktno komuniciranje in aktiven odnos s kupci. Člane kluba redno obveščamo z elektronskimi novicami in preko brezplačnega sms obveščanja.