SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE MANA (www.mana.eu)

Podjetje: METRO, trgovska družba, d.d., Lava 8, 3000 Celje 

ID za DDV: SI10547860

Matična številka: 5003059000

 

 1. Splošno

Prosimo vas, da pred uporabo tega spletnega mesta pazljivo preberete Splošne pogoje poslovanja spletne trgovine MANA ter Pravilnik o varstvu osebnih podatkov in piškotkih. Ko uporabljate to spletno mesto ali opravite naročilo, se zavezujete k spoštovanju Splošnih pogojev poslovanja in upoštevanju Pravilnika o varstvu osebnih podatkov in piškotkih. Če se s pogoji poslovanja ali Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov in piškotkih ne strinjate, vas prosimo, da spletno mesto zapustite.

Upoštevajte, da se pogoji poslovanja lahko spremenijo. Zagotavljamo vam, da bomo kakršnokoli morebitno spremembo objavili na tem spletnem mestu. Priporočamo, da pogoje poslovanja preberete kadarkoli to spletno mesto obiščete ali opravite naročilo, saj se trenutni pogoji poslovanja v poteku formalizacije ustrezne pogodbe (kot je opredeljeno v nadaljevanju) lahko spremenijo in je veljavna samo različica objavljena na spletnem mestu.

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našimi pogoji poslovanja ali Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov in piškotkih, vas vabimo, da stopite v stik z nami prek spletnega kontaktnega obrazca ali e-pošte [email protected].

Splošni pogoji poslovanja naše spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Lastnik in upravljavec spletne trgovine MANA (v nadaljevanju tudi » trgovina«) je družba  Metro, trgovska družba, d.d., Lava 8, 3000 Celje (v nadaljevanju MANA), matična številka 5003059000, davčna številka SI 10547860, vpisana pri Okrožnem sodišču v Celju.

Kontaktirate nas lahko prek spletnega kontaktnega obrazca ali po e-pošti na [email protected] ali na telefonsko številko 03 42 42 822 od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00.

 1. Dostopnost informacij

MANA s temi splošnimi pogoji kupcu poda:

 • podatke o podjetju Metro, d.d. (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka) in kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-naslov, telefonska številka),
 • bistvene lastnosti izdelkov,
 • informacijo o dostopnosti izdelkov,
 • pogoje dostave izdelkov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene; razvidno mora biti tudi prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza ter druge dajatve,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č členom ZVPot; če potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa od pogodbe, je o tem izrecno obveščen),
 • informacije o stvarnih napakah,
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali podpori strankam.
 1. Uporabnik 

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino MANA preko elektronskega obrazca postane obiskovalec gost, s potrjeno registracijo v spletno trgovino MANA pa postane registriran uporabnik (član). Tako gost kot član pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini MANA.

Ko se obiskovalec registrira, mora vnesti naslednje osebne podatke: e-poštni naslov, ime, priimek in geslo. Z registracijo v spletno trgovino MANA, obiskovalec sprejme Splošne pogoje poslovanja in Pravilnik o varstvu podatkov in piškotkih.

Da lahko obiskovalec opravi nakup v spletni trgovini MANA, mora vnesti naslednje osebne podatke: e-poštni naslov, ime, priimek, naslov, mesto, poštno številko, državo in telefonsko številko za stik. MANA potrebuje te podatke za dokončanje nakupa oz. naročila.

Uporabnik je dolžan sprejeti te Splošne pogoje in Pravilnik o varstvu podatkov in piškotkih pri nakupu izdelkov v spletni trgovini MANA. Za uspešno opravljen nakup mora kupec obkljukati tudi polje, da se strinja s temi Splošnimi pogoji in dati soglasje, da lahko MANA obdeluje njegove osebne podatke, vnesene v obrazec za prijavo ob registraciji, za namen opravljanja storitev znotraj spletne trgovine. Uporabnik mora biti star vsaj osemnajst let, da lahko nakupuje. Vse našteto velja tako za registrirane kot za neregistrirane uporabnike (»goste«), pri čemer uporabnik, ki ni registriran, ne more izkoristiti določenih ugodnosti, ki jih ponuja registracija na spletnem mestu (na primer preprosto ponovno naročanje brez ponovnega vnosa podatkov ali možnost ogleda statuse naročil, sprememba naslova za dostavo itd.). V primeru registracije MANA shrani podatke o kupcih in podatke o naročilih, tako da so vsa prihodnja naročila že prikazana z vnesenimi podatki, ki jih kupec nato lahko potrdi ali spremeni. Na računu registriranega kupca si lahko kupec kadar koli ogleda shranjene podatke, naslove za dostavo in pretekla naročila.

MANA se zavezuje, da bo varoval zasebnost podatkov, vključno z osebnimi podatki vseh kupcev, in bo z njimi ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov oziroma drugimi veljavnimi predpisi. Vse o varstvu osebnih podatkov najdete na povezavi Pravilnik o varstvu osebnih podatkov in piškotkih. S sprejemom teh Splošnih pogojev, kupec sprejme tudi Pravilnik o varstvu osebnih podatkov in piškotkih.

Uporabnik je odgovoren za varno shranjevanje katerega koli uporabniškega imena ali gesla, s katerima dostopa do uporabniškega računa. Uporabnik mora takoj spremeniti geslo, če sumi, da je ogrožena varnost njegovega uporabniškega računa, in o tem obvestiti MANO. Z vnosom svojih podatkov pri registraciji uporabnik zagotavlja, da so njegovi vneseni podatki popolni in točni. Navedeno velja za registriranga uporabnika.

 1. MANA KLUB kartica

Člani Mana kluba lahko vpišejo pri nakupu 13-mesto številko Mana klub kartice, ki pa ni pogoj za nakup. Več o Splošnih pogojih poslovanja Mana kluba si preberite tukaj https://www.mana.eu/splosno-o-mana-klubu/.

 1. Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro.

 1. Naročilo

Kupec z oddajo naročila sprejema Splošne pogoje poslovanja in Pravilnik o varstvu osebnih podatkov in piškotkih.

MANA prejeto naročilo pregleda in preveri dobavljivost naročenih izdelkov. Pogodba med MANA in kupcem je sklenjena takrat, ko MANA, kupcu pošlje prvo e-sporočilo s statusom ‘v obdelavi’.

Postopek za potrditev naročila:

 1. Pri oddaji naročila je potrebno slediti postopku spletnega nakupa.
 2. Ko zagotovite vse potrebne informacije, naročilo potrdite s klikom na gumb Kupite sedaj.
 3. Nato prejmete povratno e-sporočilo, ki potrjuje, da smo vaše naročilo prejeli.
 4. Če so naročeni izdelki na zalogi, naročilo obdelamo in potrdimo ter kupca o tem obvestimo z e-sporočilom.

Pogodba na daljavo se sklepa zgolj za izdelke, ki so na zalogi, kar potrdimo v e-sporočilu. Če se izkaže, da naročenega izdelka ni na zalogi, zanj pogodba ne bo sklenjena, naročilo pa se smatra kot zaključeno. V primeru, da se pri naročilu večih izdelkov izkaže, da katerega ni na zalogi, izvedemo delno izdobavo. Delno naročilo smatramo kot zaključeno, plačilo manjkajočega izdelka se vrne kupcu ter ga o tem obvesti z e-sporočilom. 

 1. Načini plačil

Spletna trgovina MANA omogoča naslednje načine plačila:

 1. Plačila s plačilno kartico na daljavo: 
  • Naročene izdelke lahko varno plačate s plačilno kartico  (Visa, BA, Karanta, Mastercard, Maestro) ob oddaji naročila v spletni trgovini MANA. Plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice. Če izdajatelj plačilne kartice zavrne avtorizacijo plačila, spletna trgovina MANA ne bo sprejela naročila in ne bo odgovorna za zamudo pri dostavi ali ne-dostavo. Spletna trgovina MANA kupca ni dolžna obvestiti o razlogu nesprejema naročila. 
  • Ob naročilu potrjujete, da je plačilna kartica, ki je predmet plačilne metode, vaša. Če tega v postopku nakupnega procesa ne morete potrditi, ne morete skleniti pogodbe z nami. Zaradi zagotavljanja varnosti bodo podatki vaše kartice šifrirani.
  • Spletna trgovina MANA ni odgovorna, če banka ali izdajatelj plačilne kartice kupca dodatno bremeni za kakršnokoli plačilo, povezano s kupčevim naročilom.
  • Smatra se, da plačilo ni bilo izvedeno, vse dokler  spletna trgovina MANA ne prejme nakazila.
 1. Bančno nakazilo (plačilo s predhodnim nakazilom): 
  • Naročeno blago lahko plačate z nakazilom na naš TR račun št. SI56 0400 1005 0478 110, odprt pri NKBM d.d.. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila, potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Prosimo, da upoštevate, da prejeta naročila izvajamo po vrstnem redu prejetih plačil na naš račun, tako da se lahko stanje zaloge v času prejema vašega plačila razlikuje od stanja zalog v času oddaje naročila.
  • Pri naročilu z bančnim nakazilom morate znesek nakupa poravnati v roku 3-h delovnih dni od naročila. Po tem času boste dobili še dodatna 2 dni oz. 48 ur za izvedbo plačila, nato pa se naročilo avtomatično in brez stroškov stornira.
 1. Plačilo po povzetju pomeni, da lahko naročene izdelke plačate ob prevzemu dostavni službi GLS z gotovino ali plačilno kartico. Dodatnih stroškov pošiljanja dostavljalcu naročenih izdelkov iz spletne trgovine MANA niste dolžni poravnati. 

Opozorilo: če za fizično osebo plača pravna oseba, bomo prejeto plačilo vrnili pravni osebi in pozvali fizično osebo, da plača kot fizična oseba, kar pomeni, da naročilo čaka na plačilo in ne more iti v pripravo.

 1. Varnost nakupovanja v spletni trgovini MANA

MANA za namen spletne trgovine obdeluje naslednje osebne podatke:

 • podatke, pridobljene s prijavo ali registracijo: ime, priimek, elektronski naslov in geslo;
 • podatke ob nakupu: ime in priimek, naslov, telefonska številka, način plačila, način dostave, izdelki, ki so predmet nakupa in vsi drugi podatki, ki bi bili nujni za sklenitev pogodbe ali izvršitev naročila. V primeru, da ste se strinjali z uporabo naprednih piškotkov, bomo shranili številko, povezano z uporabniškim imenom, za spremljanje dejavnosti na spletnem mestu. Prav tako lahko hranimo podatke pridobljene z uporabo piškotkov na vašem uporabniškem računu.
 • podatke v zvezi z morebitnimi vračili, reklamacijami garancijami in drugimi zahtevki: ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, vsebina zahtevka, datum vložitve zahtevka, način reševanja zahtevkov, datum nakupa, komunikacija s stranko glede terjatve, informacije o tem, kako rešiti ali zaključiti zahtevo in druge informacije, potrebne za reševanje zahtev kupca.

 

Pravna podlaga za zbiranje takšnih osebnih podatkov je pogodba, sklenjena med stranko in MANA (Uredba EU 2016/679, 6. člen I točka b).

V primeru, da kupec samo opravi registracijo, vendar ne opravi nakupa, je pravna podlaga za zbiranje podatkov neposredno soglasje kupca (Uredba EU 2016/679, 6. člen. I točka a). Za splošno neposredno trženje (pošiljanje splošnih oglasnih sporočil in oglasnih sporočil) ima MANA zakonit interes (pristojna zakonodaja in Uredba EU 2016/679, 6. člen. I točka f).

Osebne podatke kupca je mogoče pridobiti tudi neposredno s pisno, telefonsko in elektronsko komunikacijo, in sicer v obliki različnih zahtev, komentarjev in pohval, prek družbenih omrežij in sodelovanja v nagradnih igrah. Takšni podatki se lahko uporabljajo tudi za zakonite interese.

MANA kupcem omogoča tudi naročnino na elektronske novice, ki bodo kupce obveščale o različnih akcijah, ponudbah, novicah in dogodkih. Na elektronske novice se lahko naročite na spletni strani »www.mana.eu«. Po prijavi boste občasno prejeli elektronske novice.

Kupec se lahko kadar koli odjavi oz. prekliče soglasje s seznama prejemnikov e-novic s klikom na povezavo za odjavo do e-novic, ki jih prejema, ali z odjavo od prejemanja e-novic po e-pošti na: [email protected]. Poleg tega lahko pisno prekličete soglasje na naslov METRO, d.d., Lava 8, 3000 Celje.

MANA bo zbrane osebne podatke obdelovala v zvezi z izpolnjevanjem pogodbenih obveznosti in knjigovodstvom ter drugimi nameni, za katere so bili zbrani. Osebne podatke, pridobljene na podlagi privolitve bomo hranili za namene, za katere je podana privolitev in obdelovali toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, vendar ne dlje kot do preklica privolitve.

MANA se zavezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnala v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavno zakonodajo ter zbiral in obdeloval zbrane osebne podatke izključno za namen spletne trgovine MANA.

Osebnih podatkov kupcev načeloma ne posredujemo nikomur, razen (tj. Uporabnikom osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba EU 2016/679):

 • zunanjim dobaviteljem, ki podatke obdelujejo izključno v imenu, za račun, v skladu z navodili in pod nadzorom MANA (npr. klicni center, službe za odnose z javnostmi, dostavne službe, serviserji, vzdrževalci strojne in programske opreme, …) in
 • državnim organom na podlagi utemeljene pisne zahteve za potrebe določenega postopka v njihovi pristojnosti ali v primeru zakonitega interesa, na primer vložitev kazenskih ovadb v primeru suma storitve kaznivega dejanja.

 

Posameznik, ki želi preklicati registracijo, nas lahko o tem obvesti po e-pošti: [email protected]. Po prejemu zahteve za preklic registracije bo MANA lahko stopil v stik s stranko, da preveri verodostojnost njegove zahteve, nato pa ji bo poslal končno potrditev preklica registracije. Zahtevo za preklic prijave morate oddati z e-poštnega naslova, s katerim ste se registrirali. MANA bo v 15 dneh, po prejemu zahteve stranke za preklic registracije, podatke zbrisala in o tem obvestila tudi kupca.

Celotno okolje spletne trgovine MANA je zaščiteno pred zlorabo plačilnih kartic, osebnih podatkov in pred drugimi zlorabami. Komunikacija poteka po varnem SSL protokolu, s čimer so podatki, ki se v komunikaciji prenašajo, šifrirani in tako onemogočajo zlorabo osebnih podatkov.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času preko varne povezave s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika, ampak  se hranijo v sistemu ponudnika plačilne storitve (Bankart).

Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete na strani Pravilnik o varstvu osebnih podatkov in piškotkih. 

 1. Izdaja računa

Ob dostavi naročenih izdelkov kupcu pošljemo račun na elektronski naslov, ki ga je navedel pri naročanju paketa. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Račun za kupca je izdan iz poslovne enote na kateri se pripravi in odpremi naročilo. 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. 

 1. Cene artiklov

Vse redne cene in akcijske cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo le za nakup preko spletne trgovine MANA. 

Vse cene izdelkov v spletni trgovini MANA so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ne vključujejo pa cene poštnine in provizije ponudnikov plačilnih metod. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Višina DDV je na končnem računu jasno navedena.

Cene ob koncu naročila so odvisne od izbranega načina plačila in dostave in so jasno zapisane v vseh korakih naročanja.

Redne cene

Redne cene so cene artiklov, ki niso vključene v akcijsko ponudbo.

Akcijske cene

Akcijski artikli imajo ceno navedeno poleg artikla. Akcijska cena pri akcijskih artiklih se lahko obračuna ob izdaji računa.

Cena 0,00 EUR (nič evra) na artiklu sama po sebi ne obstaja. V kolikor se pojavi naročilo takšnega artikla, ga ne moremo dobaviti. Gratis artikel je lahko le pod določenimi pogoji (promokoda, višina nakupa itd…). 

Cene artiklov v naših fizičnih trgovinah NISO v celoti identične cenam v spletni trgovini. 

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah, napisanem besedilu in tehničnih opisov brez predhodnega obvestila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo spletna trgovina MANA kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in bančnih nakazilih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

 1. Koda za popust

Pri nakupu v spletni trgovini MANA koda za popust prinaša različne ugodnosti in je časovno omejena. Določanje kod za popuste, njihove veljavnosti in aktivacije so prilagojeni poslovni politiki podjetja. 

Za vsako kodo veljajo posebni pogoji, ki bodo zapisani na vidnem mestu v spletni trgovini, v e-novicah, ki vsebuje kodo ali drugih medijih. Promocijske kode za popuste so časovno omejene in jih ni možno združevati z drugimi kodami, razen kjer je to izrecno navedeno.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Kodo za popust vnesete v košarici v polje UNOVČI KUPON. Znesek popusta bo po pritisku gumba prikazan v povzetku naročila. Popusti se med seboj ne seštevajo. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 • Kombinacija različnih oblik ugodnosti znotraj istega naročila ni mogoča.
 • Ob vsaki promocijski akciji bodo pogoji za koriščenje promocijske kode za popust navedeni na vidnem mestu v spletni trgovini.
 • Unikatno promocijsko kodo, pridobljeno ob prijavi na e-novice, lahko izkoristite samo v spletni trgovini www.mana.eu in ne velja v fizičnih trgovinah MANA. 
 • Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.
 • Če kupec izkoristi kodo za popust, naročilo s koriščeno kodo pa kasneje prekliče po lastni volji, ni več upravičen do nove ugodnosti iz naslova te kode.
 1. Omejitev odgovornosti

Kljub izjemnemu trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni izdelka na naši strani napačen. V tem primeru bo Metro, d.d., kupca o spremembi nemudoma obvestil in mu omogočil odstop od nakupa. Če nam ne bo uspelo stopiti v stik z vami, bomo naročilo šteli za preklicano. V primeru, da ste naročilo že plačali in ga nato preklicali, vam bomo povrnili celotno kupnino.

Če opazite kakršnokoli odstopanje ali napako v ceni, nas prosimo obvestite na [email protected].

 1. Postopek obveščanja o nakupu

Obvestilo 1: »Hvala za vaše naročilo«

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in je v obdelavi. V primeru, da kupec izbere način plačila bančno nakazilo, bo naročilo zadržano, dokler ne prejmemo plačila.

Obvestilo 2: »Vaše naročilo je v pripravi«

Spletna trgovina MANA v dogovorjenem roku izdelke pripravi in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Obvestilo 3: »Vaše naročilo je pripravljeno na odpremo«

Kupca obvestimo po elektronski pošti, da je naročilo pripravljeno in oddano v odpremo dostavni službi GLS za dostavo na naslov kupca ali v dostavo za osebni prevzem v izbrani trgovini. Na obvestilu je navedeno tudi, da bo kupec prejel račun na elektronski naslov, ki ga je navedel ob naročilu paketa.

Obvestilo 4: »Čakamo nakazilo«

Kupca obvestimo po elektronski pošti, da je rok za plačilo naročila še 48 ur, sicer bomo naročilo preklicali.

Obvestilo 5: »Vaše naročilo je delno izdobavljeno/povrnjeno«

Kupcu pošljemo obvestilo po elektronski pošti v primeru delne izdobave naročenih artiklov. Kupcu vrnemo plačilo neizdobavljenih artiklov.

Obvestilo 6: »Plačilo ni uspelo«

Kupca obvestimo po elektronski pošti, da plačilo ni bilo uspešno in predlagamo novo naročilo, uporabo druge plačilne kartice ali izbor drugega načina plačila. 

Obvestilo 7: »Vaše naročilo je preklicano«

Kupca obvestimo po elektronski pošti v primeru, da se je kupec pred odpremo premislil ali nismo prejeli plačila pri predhodnem nakazilu na transakcijski račun.

 1. Nakup za pravne osebe

  Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo Želim račun na podjetje in potrdite strinjanje s Splošnimi pogoji poslovanja ter Pravilnikom o varnostu osebnih podatkov in piškotkih. 

 1. Prenos rizika in lastništvo izdelka

V trenutku, ko plačate in/ali prevzamete naročene izdelke, postanete njihov lastnik in do njih nosite polno odgovornost.

 1. Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec ima pravico brez navedbe razlogov enostransko odpovedati prodajno pogodbo v 45 dneh od izdaje računa.

Če odstopite od pogodbe, vam bomo vrnili celoten znesek plačila (brezobrestno), kot smo ga na računu zaračunali za ta izdelek, vključno z dostavo, v kolikor smo jo zaračunali, in sicer nemudoma in ne pozneje kot v 10 delovnih dneh od dne, ko smo bili obveščeni o vaši odločitvi odstopa od pogodbe. Znesek vam bomo vrnili na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo: v primeru bančnega nakazila ali po povzetju na vaš TRR in v primeru plačila s kartico kot vračilo na kartico. Neposredne stroške vračila nosite sami, razen če blago predate v MANA trgovini v Sloveniji.  

Blago morate vrniti v embalaži, v kateri ste ga prejeli, ali v drugi primerni embalaži. Vaša pravica do odstopa od pogodbe velja izključno za blago, ki je vrnjeno v enakem stanju, kot je bilo prejeto, vključno z originalnimi etiketami. Izdelkov pakiranih v posebnem pakiranju, na primer dvopakov, tropakov, spodnjega perila, posteljnine, ni možno vrniti ali zamenjati. 

Odgovorni ste za kakršnokoli zmanjšano vrednost blaga, kot posledico ravnanja z njim drugače kot je potrebno za ohranitev njegovih lastnosti, značilnosti in delovanja. Kupnine za blago vam nismo zavezani povrniti, če je njegova vrednost zmanjšana zaradi neprimernega ravnanja z njim ter če blago ni bilo samo odprto, ampak tudi uporabljeno, nošeno in/ali oprano. Zato v času, ko je blago v vaši lasti, z njim ravnajte skrbno.

Če želite vrniti izdelek, ki je bil kupljen v akcijskem paketu (npr. v akciji 3 za 2, 2 za določeno ceno, ipd.) boste morali vrniti vse izdelke iz te akcije. Sprejeli bomo samo vračilo celega akcijskega paketa. Če boste vrnili samo nekaj izdelkov iz akcijskega paketa, si pridržujemo pravico, da vam zavrnemo vračilo.

Enostranska odpoved pogodbe ni možna v naslednjih primerih, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov:

 1. če je predmet pogodbe blago, izdelano po specifikaciji potrošnika, ali ki je jasno prilagojeno potrošniku;
 2. če je predmet pogodbe zapečateno blago, ki iz zdravstvenih ali higienskih razlogov ni primerno za vračilo, če je bilo odpečateno po dostavi;
 3. če je predmet pogodbe blago, ki je zaradi svojih lastnosti po dostavi neločljivo pomešano z drugimi stvarmi.

Če smo vam poslali napačen izdelek, bomo na naše stroške uredili vračilo napačnega izdelka in vam prav tako na naše stroške poslali izdelek, ki ste ga naročili. Če želenega izdelka ne bo več na zalogi, vam bomo vrnili celoten znesek kupnine in poštnino, ki smo vam jo zaračunali za napačno poslani izdelek.

Da bi vsa vračila čim hitreje obdelali, vas prosimo, da vračila iz različnih naročil vedno pošljete posebej ter za vsako priložite ustrezen in izpolnjen obrazec za vračilo izdelka.

Obrazec lahko natisnete tukaj:  NATISNI OBRAZEC ZA VRAČILO/REKLAMACIJO IZDELKA 

Pri odstopu od pogodbe izdelke na svoje stroške (npr. po pošti) vrnite po pošti na naslov: Spletna trgovina MANA, Metro, d. d., Lava 8, 3000 Celje z opombo »Vračilo”. Vrnjenim izdelkom obvezno priložite izpolnjen obrazec za vračilo in kopijo računa. Stroške pošiljanja v tem primeru krijete sami. 

Vračilo kupljenega blaga pa lahko opravite tudi v katerikoli trgovini MANA po Sloveniji, vendar lahko v tem primeru blago zamenjate za kateri koli izdelek ali zanj dobite dobropis, denarja v tem primeru ne vračamo (niti delno niti v celoti).

V tem primeru izpolnete obrazec za vračilo in ga skupaj z izdelki za vračilo, v embalaži, prinesite v trgovino. Prinesite tudi kopijo računa, ki ste ga prejeli v paketu.

Dobljeni dobropis lahko koristite v vseh trgovinah Mana v Sloveniji. Dobropis velja 12 mesecev. 

Vračila ni možno uveljavljati v outletih Mana.

 1. Stvarne napake in reklamacije
 1. V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je pomanjkljivost pomembna v primeru:
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno uporabo ali za dajanje v promet,
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za določeno uporabo, za katero ga je kupec kupil, kar je bilo prodajalcu znano ali bi mu moralo biti znano,
 • če izdelek nima lastnosti in značilnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane,
 • če je prodajalec dostavil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je vzorec ali model prikazan samo kot obvestilo.

Če se je na izdelku, ki ste ga kupili v naši spletni trgovini MANA, pojavila stvarna napaka, imate možnost reklamacije. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če nas o napaki obvesti v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za napake na blagu, ki se pokažejo po 2 letih od prevzema.

Prosimo, da izpolnite obrazec za reklamacijo izdelka, kjer podate podrobnosti o izdelku in opišete napako. Obrazcu priložite tudi kopijo računa.

Obrazec lahko natisnete tudi tukaj:  NATISNI OBRAZEC ZA VRAČILO/REKLAMACIJO IZDELKA

Plačilo za izdelke, vrnjene zaradi nastale škode ali napake (če ta dejansko obstaja), vam bomo povrnili v celoti (brezobrestno) kot smo ga na računu zaračunali, vključno s stroški dostave in stroški, ki so nastali pri vračilu izdelka. Plačilo vam bomo vrnili na enak način, kot je bilo izvedeno – v primeru bančnega nakazila ali po povzetju na vaš TRR in v primeru plačila s kartico kot vračilo na kartico. Denar vam bomo nakazali v 10 delovnih dneh. 

Če bo reklamacija zavrnjena, vas bomo o tem obvestili in vas pozvali na prevzem izdelka. Prevzem izdelka iz neodobrene reklamacije je možen samo v trgovini MANA, ki jo boste izbrali.

Če ste izdelek, ki ga reklamirate kupili v akciji, vračate, ker je z njim nekaj narobe, vam bomo vrnili sorazmerni delež vrednosti izdelka znotraj te akcije, torej toliko kot ste zanj plačali.

Izdelek nam lahko vrnete po pošti na naslov Spletna trgovina MANA, Metro, d. d., Lava 8, 3000 Celje z opombo »Reklamacija«. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Pregledala ga bo naša strokovna služba in vas v 8 dneh obvestila o rešitvi. 

Izdelek lahko vrnete tudi v katero koli trgovino MANA po Sloveniji. V tem primeru bo prodajalka v trgovini sprejela reklamacijo v reševanje in jo predala v obravnavo strokovni službi. V 8 dneh vas bo strokovna služba obvestila o rešitvi reklamacije. 

Radi bi vas opozorili, da se izdelki lahko razlikujejo tako med seboj, kot tudi od tistih na fotografiji. Možna so manjša odstopanja, saj je popolnoma enake izdelke nemogoče zagotoviti.

 1. Dostava

Naročilo lahko dostavimo na vaš izbran naslov na področju Slovenije ali v izbrano Mana trgovino – za lokacije trgovin in delovni čas kliknite tukaj. 

Cena dostave na področju Slovenije znaša 4,99 € z DDV. Za nakupe nad 30 € ali več je dostava brezplačna. Prav tako je dostava brezplačna za vsa naročila, ki bodo dostavljena v MANA trgovine v Sloveniji.

Pošiljko lahko na svojem naslovu v Sloveniji pričakujete v roku do 8 delovnih dni. Dostava v izbrano MANA trgovino lahko traja do 10 delovnih dni. Ob sobotah, nedeljah in praznikih naročenih izdelkov ne pošiljamo. 

 • Dostava preko dostavne službe GLS

Dostava naročenih izdelkov preko dostavne službe GLS je mogoča po vsej Sloveniji, in sicer do vrat. Ko bo pošiljka pripravljena, vam bo dostavna služba GLS poslala obvestilo prek e-sporočila in SMS-a, da je paket pripravljen in bo dostavljen naslednji delovni dan. V istem sporočilu boste prejeli številko paketa ter povezavo in geslo, s katerim lahko preverite stanje dostave, spremenite datum dostave ali preusmerite paket na drug naslov, v Paketno trgovino ali v Paketomat. Direktna izbira dostave v Paketomat ali Paketno trgovino ni možna.

Stanje paketa lahko preverite tudi na GLS na telefonski številki 01 500 11 90 vsak delavnik od ponedelka do petka med 7.30 in 19.00 uro, pisno na mail [email protected] ali sledite paket na https://gls-group.eu/SI/sl/sledenje-posiljki. Poleg SMS-a boste prejeli tudi e-pošto z več podatki o vašem paketu, med drugim tudi znesek, ki ga boste morali plačati pri prevzemu paketa (če ste izbrali plačilo po povzetju – z gotovino ali s kartico).

 • Prevzem v GLS Paketomatu ali Paketni trgovini

Naročilo lahko prevzamete tudi v GLS Paketomatu ali Paketni trgovini. Dostavna služba GLS vam bo poslala obvestilo prek SMS-a, da je paket pripravljen in bo dostavljen naslednji delovni dan. V istem sporočilu boste prejeli tudi številko paketa ter povezavo in geslo, s katerim lahko preverite stanje dostave, spremenite datum dostave ali preusmerite paket na drug naslov, v Paketomat ali Paketno trgovino. Direktna izbira dostave v Paketomat ali Paketno trgovino ni možna. Dodatne stroške krije naročnik.

 • Osebni prevzem v trgovini MANA

Za vsa naročila, ki jih želite prevzeti v eni izmed naših trgovin MANA v Sloveniji (SEZNAM TRGOVIN), je dostava brezplačna. Ko bo vaše naročilo v trgovini pripravljeno za prevzem, vam bomo poslali SMS. Za prevzem paketa in podpis prevzema potrebujete svoj osebni dokument in številko naročila. 

Naročilo vas bo v izbrani trgovini čakalo 10 dni. Če naročila v tem času ne prevzamete, ga bomo razveljavili, izdelke vrnili v prodajo, vam pa vrnili kupnino na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo. 

Pri izbiri dostave v trgovino je možno le predhodno plačilo s kartico ali bančnim nakazilom na transakcijski račun podjetja Metro, d.d.. Plačilo z gotovino ali s kartico ob prevzemu v trgovini ni mogoče.

Naročilo lahko prevzame tudi tretja oseba, ki mora imeti pooblastilo kupca. V trgovini mora pri blagajni povedati ime kupca, številko naročila ter na zaslonu mobilnega telefona pokazati e-sporočilo oz. SMS (ki mu ga je posredoval kupec), da je naročilo pripravljeno na prevzem. Nato predloži še svoj osebni dokument in podpiše prevzem naročila, ki je možen le s predhodnim plačilom v spletni trgovini.

Radi bi vas opozorili, da sami nosite vso odgovornost, če ste za prevzem paketa pooblastite tretjo osebo.

 1. Pisna komunikacija

Veljavni predpisi zahtevajo, da vam nekatere informacije in obvestila pošljemo v pisni obliki. Večina komunikacije na tem spletnem mestu bo potekala v elektronski obliki. Obveščali vas bomo tako, da bomo na tem spletnem mestu objavljali obvestila ali vam pogodbe, obvestila in druge informacije poslali po e-pošti. Prejema naših obvestil vam ni potrebno potrjevati, razen če je v naši elektronski komunikaciji drugače navedeno.

Če nam želite poslati kakršnokoli sporočilo ali obvestilo, vas vabimo, da to storite prek našega spletnega kontaktnega obrazca oz. elektronske pošte [email protected].

 1. Odgovornost

Spletna trgovina dela 24 ur na dan, vendar zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje spletne trgovine ali celo dostop do spletne trgovine včasih ni mogoč. Zato si MANA pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali ustavi dostop do strani spletne trgovine. MANA ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanja storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali celo dlje časa motile uporabo.

Storitve, ki jih ponuja MANA v okviru storitve spletnega nakupovanja, ne vključujejo stroškov, ki jih imajo obiskovalci strani z uporabo računalniške opreme in storitev za dostop do strani.

MANA ne odgovarja za stroške elektronskega komunikacijskega prometa, spletnega prometa ali kakršne koli druge stroške, ki bi lahko nastali, niti ne odgovarja za kakršno koli škodo, ki bi lahko nastala zaradi prekinitve internetne povezave pri uporabi storitve spletnega nakupovanja. Če se med postopkom nakupa pojavi kakršna koli napaka, lahko kupec odda prijavo na elektronski naslov [email protected], tako da jo je mogoče čim prej odstraniti.

MANA ne odgovarja, če kupec sledi kakršnemukoli nasvetu ali priporočilu glede shranjevanja ali uporabe blaga, ki ni objavljeno na spletni strani ali ga prodajalec ni posebej pisno potrdil. Kupec pri sledenju takšnim priporočilom ravna v celoti na lastno odgovornost in zato, če zakon ne določa drugače, prodajalec ne odgovarja za takšne nasvete ali priporočila, ki niso objavljeni ali potrjeni.

Ponudnik ni dolžan nadzirati ali hraniti podatkov, ki jih pošilja ali hrani, ali dejavno raziskovati okoliščin, nakazujočih na protipravnost podatkov, ki jih zagotavlja kupec.

Ponudnik mora vsem pristojnim organom na njihovo zahtevo najkasneje v roku treh dni od njenega prejema sporočiti podatke, na podlagi katerih je mogoče identificirati kupca (ime in priimek, naslov, firma, elektronski naslov). Navedene podatke mora ponudnik sporočiti zaradi odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj na podlagi odredbe sodišča, brez odredbe sodišča pa, če tako določa področni zakon.

Ponudnik si bo prizadeval za celovitost in točnost podatkov, vendar ne odgovarja za morebitne napake ali netočnosti vsebine te spletne strani.

Če ponudnik zaradi hitrega spreminjanja lastnosti blaga iz ponudbe, rokov dobave ali cen ne bo uspel popraviti podatkov na spletnih straneh, bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga.

Čeprav ponudnik poskuša zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, se vse fotografije obravnavajo kot simbolične in ne zagotavljajo lastnosti artikla.

 1. Varstvo pravic intelektualne lastnine

Vsa besedila, slike, grafike, video posnetki in drugi materiali na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletnega mesta ni dovoljeno kopirati za komercialno rabo ali distribucijo ali jih spreminjati in objavljati na drugih spletnih mestih.

Na straneh prikazane blagovne znamke in logotipi MANA so zaščitene blagovne znamke. Ničesar, kar vsebujejo te strani, ni mogoče šteti kot podelitev pravice do kakršnekoli uporabe ali predelave navedenih blagovnih znamk in logotipov, njihova uporaba ali predelava brez predhodnega pisnega soglasja ponudnika pa je prepovedana.

 1. Prepovedi in omejitve

Tega spletnega mesta ne smete nedovoljeno uporabljati v protizakonite ali prepovedane namene ter ga onemogočiti ali poškodovati.

 1. Povezave na druga spletna mesta

Naše spletno mesto vključuje povezave na druga spletna mesta. Nad njihovo vsebino nimamo nadzora in zato ne sprejemamo odgovornosti za škodo, ki nastane kot posledica njihove uporabe.

 

 1. Prenos pravic in obveznosti

Pogodbe, ali katerekoli pravice ali obveznosti, ki izhajajo iz nje, ne smete posredovati, od nje odstopiti ali jo na kakršenkoli način prenesti, ne da bi predhodno pridobili naše pisno soglasje. Pogodbo ali katerokoli pravico in obveznost, ki izhaja iz nje, lahko Metro, d.d., kadarkoli v času njene veljavnosti prenese na tretjo osebo.

 1. Višja sila (izpadi elektrike, posledice vremenskih razmer in stanj, naravnih nesreč, epidemije…)

Ne odgovarjamo za kakršnokoli neizpolnjevanje ali zamudo pri izpolnjevanju katerihkoli obveznosti, ki jih prevzemamo s pogodbo, če jo povzročijo dogodki, na katere ne moremo vplivati (’višja sila’).

 1. Odpoved pravicam

Morebitno neuveljavljanje naših pravic iz pogodbe ne pomeni, da se jim odpovedujemo tudi v drugih primerih.

 1. Delna razveljavitev

Če ustrezen organ kateregakoli od teh pogojev ali katerokoli določilo pogodbe razglasi za ničnega in neveljavnega, ostanejo preostali pogoji veljavni, ne da bi nanje vplivala omejena razglasitev ničnosti.

 1. Komentarji in predlogi

Vaši komentarji in predlogi so vedno dobrodošli. Skupaj z vprašanji, pritožbami in zahtevki, nam jih lahko posredujete prek našega spletnega kontaktnega obrazca, na telefonsko številko 03 42 42 822 (od ponedeljka do petka, od 7.00 do 15.00) ali na [email protected] Pritožbe in zahtevke bomo obravnavali v najkrajšem možnem času in naredili vse, kar je v naši moči, da vam ustrežemo.

 1. Pritožbe in spori

MANA ravna v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavlja učinkovito reševanje pritožb. V skladu z Uredbo 524/2013/EU je bila vzpostavljena enotna vstopna točka za reševanje sporov, ki izhajajo iz spletne prodaje.

S klikom na povezavo boste prišli do platforme 

 https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL.

Za nadaljnjo pomoč se obrnite na nacionalno kontaktno točko – Slovenija. Podatki so navedeni na povezavi: 

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.complaints.odrList.

Postopek reševanja pritožb je zaupen.

V primeru vprašanj nas pokličite na številko telefonsko številko 03 42 42 822, pošljite elektronsko sporočilo ali opis težave na naslov [email protected].

MANA kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov priznava Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana. 

Pritožba ni namenjena uveljavljanju pravic kupca iz naslova stvarnih napak. Postopek obravnave pritožbe je hiter in zaupen.

Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Če stranki sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo pristojno sodišče Okrožno sodišče v Celju, po slovenskem pravu.

 1. Veljavnost

Pridržujemo si pravico, da pogoje poslovanja kadarkoli dopolnimo in spremenimo. 

Prodajalca in kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Vi drugi ali drugačni dogovori med kupcem in prodajalcem morajo biti dogovorjeni in potrjeni v pisni obliki ali preko e-pošte, sicer niso veljavni (npr. dogovor v sms-sporočilu ni veljaven).

Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja, svojo seznanjenost z njimi pa še posebej potrdi pred oddajo naročila. 

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo od 1.6.2021. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. 

 1. Veljavna zakonodaja

Vsa razmerja iz the splošnih pogojev se presojajo v skladu z veljavno zakonodajo.

Junij 2021          Metro d.d.