Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec ima pravico brez navedbe razlogov enostransko odpovedati prodajno pogodbo v 45 dneh od izdaje računa.

Če odstopite od pogodbe, vam bomo vrnili celoten znesek plačila (brezobrestno), kot smo ga na računu zaračunali za ta izdelek, vključno z dostavo, v kolikor smo jo zaračunali, in sicer nemudoma in ne pozneje kot v 10 delovnih dneh od dne, ko smo bili obveščeni o vaši odločitvi odstopa od pogodbe. Znesek vam bomo vrnili na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo: v primeru bančnega nakazila ali po povzetju na vaš TRR in v primeru plačila s kartico kot vračilo na kartico. Neposredne stroške vračila nosite sami, razen če blago predate v MANA trgovini v Sloveniji.  

Blago morate vrniti v embalaži, v kateri ste ga prejeli, ali v drugi primerni embalaži. Vaša pravica do odstopa od pogodbe velja izključno za blago, ki je vrnjeno v enakem stanju, kot je bilo prejeto, vključno z originalnimi etiketami. Izdelkov pakiranih v posebnem pakiranju, na primer dvopakov, tropakov, spodnjega perila, posteljnine, ni možno vrniti ali zamenjati. 

Odgovorni ste za kakršnokoli zmanjšano vrednost blaga, kot posledico ravnanja z njim drugače kot je potrebno za ohranitev njegovih lastnosti, značilnosti in delovanja. Kupnine za blago vam nismo zavezani povrniti, če je njegova vrednost zmanjšana zaradi neprimernega ravnanja z njim ter če blago ni bilo samo odprto, ampak tudi uporabljeno, nošeno in/ali oprano. Zato v času, ko je blago v vaši lasti, z njim ravnajte skrbno.

Če želite vrniti izdelek, ki je bil kupljen v akcijskem paketu (npr. v akciji 3 za 2, 2 za določeno ceno, ipd.) boste morali vrniti vse izdelke iz te akcije. Sprejeli bomo samo vračilo celega akcijskega paketa. Če boste vrnili samo nekaj izdelkov iz akcijskega paketa, si pridržujemo pravico, da vam zavrnemo vračilo.

Enostranska odpoved pogodbe ni možna v naslednjih primerih, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov:

a. če je predmet pogodbe blago, izdelano po specifikaciji potrošnika, ali ki je jasno prilagojeno potrošniku;

b. če je predmet pogodbe zapečateno blago, ki iz zdravstvenih ali higienskih razlogov ni primerno za vračilo, če je bilo odpečateno po dostavi;

c. če je predmet pogodbe blago, ki je zaradi svojih lastnosti po dostavi neločljivo pomešano z drugimi stvarmi.

Če smo vam poslali napačen izdelek, bomo na naše stroške uredili vračilo napačnega izdelka in vam prav tako na naše stroške poslali izdelek, ki ste ga naročili. Če želenega izdelka ne bo več na zalogi, vam bomo vrnili celoten znesek kupnine in poštnino, ki smo vam jo zaračunali za napačno poslani izdelek.

Da bi vsa vračila čim hitreje obdelali, vas prosimo, da vračila iz različnih naročil vedno pošljete posebej ter za vsako priložite ustrezen in izpolnjen obrazec za vračilo izdelka.

Obrazec lahko natisnete tukaj:  NATISNI OBRAZEC ZA VRAČILO/REKLAMACIJO IZDELKA

Pri odstopu od pogodbe izdelke na svoje stroške (npr. po pošti) vrnite po pošti na naslov: Spletna trgovina MANA, Metro, d. d., Lava 8, 3000 Celje z opombo »Vračilo”. Vrnjenim izdelkom obvezno priložite izpolnjen obrazec za vračilo in kopijo računa. Stroške pošiljanja v tem primeru krijete sami.

Vračilo kupljenega blaga pa lahko opravite tudi v katerikoli trgovini MANA po Sloveniji, vendar lahko v tem primeru blago zamenjate za kateri koli izdelek ali zanj dobite dobropis, denarja v tem primeru ne vračamo (niti delno niti v celoti).

V tem primeru izpolnete obrazec za vračilo in ga skupaj z izdelki za vračilo, v embalaži, prinesite v trgovino. Prinesite tudi kopijo računa, ki ste ga prejeli v paketu.

Dobljeni dobropis lahko koristite v vseh trgovinah Mana po Sloveniji. Dobropis velja 12 mesecev. 

Vračila ni možno uveljavljati v outletih Mana.

Stvarne napake in reklamacije

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je pomanjkljivost pomembna v primeru:

• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno uporabo ali za dajanje v promet,

• če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za določeno uporabo, za katero ga je kupec kupil, kar je bilo prodajalcu znano ali bi mu moralo biti znano,

• če izdelek nima lastnosti in značilnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane,

• če je prodajalec dostavil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je vzorec ali model prikazan samo kot obvestilo.

Če se je na izdelku, ki ste ga kupili v naši spletni trgovini MANA, pojavila stvarna napaka, imate možnost reklamacije. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če nas o napaki obvesti v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za napake na blagu, ki se pokažejo po 2 letih od prevzema.

Prosimo, da izpolnite obrazec za reklamacijo izdelka, kjer podate podrobnosti o izdelku in opišete napako. Obrazcu priložite tudi kopijo računa.

Obrazec lahko natisnete tudi tukaj:  NATISNI OBRAZEC ZA VRAČILO/REKLAMACIJO IZDELKA

Plačilo za izdelke, vrnjene zaradi nastale škode ali napake (če ta dejansko obstaja), vam bomo povrnili v celoti (brezobrestno) kot smo ga na računu zaračunali, vključno s stroški dostave in stroški, ki so nastali pri vračilu izdelka. Plačilo vam bomo vrnili na enak način, kot je bilo izvedeno – v primeru plačila po predračunu ali po povzetju na vaš TRR in v primeru plačila s kartico kot vračilo na kartico. Denar vam bomo nakazali v 10 delovnih dneh

Če bo reklamacija zavrnjena, vas bomo o tem obvestili in vas pozvali na prevzem izdelka. Prevzem izdelka iz neodobrene reklamacije je možen samo v trgovini MANA, ki jo boste izbrali.

Če ste izdelek, ki ga reklamirate kupili v akciji, vračate, ker je z njim nekaj narobe, vam bomo vrnili sorazmerni delež vrednosti izdelka znotraj te akcije, torej toliko kot ste zanj plačali.

Izdelek nam lahko vrnete po pošti na naslov Spletna trgovina MANA, Metro, d. d., Lava 8, 3000 Celje z opombo »Reklamacija«. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Pregledala ga bo naša strokovna služba in vas v 8 dneh obvestila o rešitvi. 

Izdelek lahko vrnete tudi v katero koli trgovino MANA po Sloveniji. V tem primeru bo prodajalka v trgovini sprejela reklamacijo v reševanje in jo predala v obravnavo strokovni službi. V 8 dneh vas bo strokovna služba obvestila o rešitvi reklamacije. 

Radi bi vas opozorili, da se izdelki lahko razlikujejo tako med seboj, kot tudi od tistih na fotografiji. Možna so manjša odstopanja, saj je popolnoma enake izdelke nemogoče zagotoviti.