Uncategorized

Tople zimske bunde za vso družino!

ženske-zimske-bunde

Zimske bunde so danes na voljo v najrazličnejših stilih, dolžinah, barvah in krojih. Katero boste izbrali, je popolnoma odvisno od tega kaj potrebujete vi ali vaši otroci. Med najbolj priljubljenimi so napihnjene jakne ali puhovke, ki so ime dobile po napihnjenem vzorcu iz šivanih delov ter parke. Dolga bunda s kapuco je nemalokrat podložena z umetnim krznom, uporabnika pa ščiti pred močnim dežjem, vetrom ali sneženjem. Ob nizkih temperaturah so nepogrešljive še zimske jakne za aktivno uporabo. Te so namenjene raznovrstnim dejavnostim, kot so tek na smučeh, pohodništvo ali nekaj preprostega, kot je sankanje.

Ugodne jakne za aktivno uporabo so nadvse udobne, prilagodljive in raztegljive. Uporabnika med aktivnostjo vselej dobro grejejo, a pri tem ne ovirajo gibanja. Poleg tega, da izberete ustrezen model, morate paziti na detajle, kot so žepi, dolžina, kapuce in ostale prilagoditve. Izberite modele z vsaj dvema žepoma, v katerih boste lahko hranili telefon, ključe, otroci pa rokavice ali kapo.

Zimski plašči so po navadi malce daljši kot jakne in bunde. Najustreznejša dolžina se razlikuje od posameznika in njegove višine. Nekoliko daljši modeli bodo uspešno zaščitili hrbet pred vetrom in mrazom, hkrati pa bodo zmanjšali obseg gibanja tkanine. Poskrbite, da ima izbrano oblačilo funkcionalno kapuco narejeno iz enako debelega izolacijskega materiala. Kapuca se mora zategniti okoli obraza, vse od brade do obrvi. Pri tem pa ne gre pozabiti na majhne prilagoditve, ki jih ponujajo. Najsi gre za odstranljivo podlogo iz umetnega krzna, vrvice za reguliranje kapuce ali elastiko na zapestjih.

ženski zimski plašč iz umetnega krzna

Iz kakšnega materiala morajo biti zimske jakne?

Zimske bunde in jakne so najpogosteje narejene iz 100 % poliestra ali mešanice med 96 % poliestrom ter 4 % elastana. Kot polnilo pa vsebujejo 100-% poliuretan. Razloga, zakaj se za zimske jakne največkrat uporabljajo sintetična vlakna, sta njihova toplota in vzdržljivost. Zahvaljujoč izpopolnjenemu tkanju in postopku izdelave, je eden izmed najugodnejših materialov namenjen vsem letnim časom. Zaradi edinstvenih lastnosti so poliestrske tkanine lahkotne, mehke, hitro sušeče, tople in enostavne za vzdrževanje. Njihove lastnosti pa dopolnijo oziroma izboljšajo druga naravna in sintetična vlakna. Mešana vlakna nastanejo tedaj, ko proizvajalec želi izpopolniti vlakna ter jim zagotoviti lastnosti, kot sta vodoodpornost ali zračnost. Poliester in njegove mešanice so popolna izbira za hladne mesece, saj ohranjajo naravno telesno temperaturo.

Vsestranski material dopušča tkanja, ki proizvajajo različno težo, zračnost in zaključke. Zmogljiva tkanina je odporna proti raztezanju, krčenju, plesni in gubanju. Ne glede na to, ali izbirate oblačila zase, ali za najmlajše, se morajo tako zimski plašči kot tudi bunde vselej dobro prilegati. Preverite dolžino rokavov, ki morajo biti dovolj dolgi, da pokrijejo vaša zapestja, prepričajte se, da se kapuca udobno prilega vaši glavi in preverite, ali je kroj res udoben za nošenje.

moška zimska jakna

Kako izbrati zimske bunde za najmlajše?

Zimske bunde za najmlajše morajo biti skrbno izbrane. Ker otroci nenehno raziskujejo svet, morajo biti njihovi zimski plašči funkcionalni, kakovostni, vzdržljivi, raztegljivi in prilagodljivi. Na prvi pogled se zdi, da veliko zahtevate od preprostega oblačila, še posebej, če si želite, da je cenovno ugodno. Najbolj pomembno je, da izberete bunde iz kakovostnih materialov z dobro hidroizolacijo in izolacijo. Otroci pozimi veliko časa preživijo na snegu zaradi česar so mokri od glave do pet.

Priporočljivo je izbrati kos oblačila, odporen proti vodi z mehko in udobno notranjo podlogo, ki bo poskrbela za dodatno toploto. Slednjo zagotovita še dolžina in velikost. Čeprav je za mnoge starše mamljivo kupiti zimske jakne v večjih konfekcijskih številkah, to ni priporočljivo. Prevelika oblačila ne bodo udobna, poleg tega pa bodo zaradi prostornosti prepuščala veter, zaradi česar se lahko malček prehladi.

Pri nakupu je treba paziti tudi, da izbran model ni premajhen. Kroj in velikost morata malčku omogočiti neovirano gibanje ter plastenje oblačil. Ker se otroci še učijo samostojnosti poskrbite, da ima njihova nova jakna kakovostno, a preprosto zapiranje na zadrgo. To jim bo omogočilo enostavno slačenje in oblačenje, brez da bi pri tem potrebovali pomoč. Otroške bunde pa so dostikrat dopolnjene še z odsevnimi detajli, ki so obvezna varnostna funkcija. Odsevni material zagotavlja, da je malček opazen in varen v slabih svetlobnih pogojih.

otroška zimska bunda za deklice

Kakovostni zimski plašči in jakne po ugodnih cenah

Zimske bunde za vso družino boste našli v trgovinah Mana. Odlikujejo jih edinstveni kroji, skrbno izbrani materiali, dovršeni detajli in ugodna cena. Ženske zimske bunde so na voljo v raznovrstnih modelih; od dolgih do kratkih, od puhovk do windstopper jaken. Narejene so iz raznolikih materialov, kot je poliester, ki ga dopolnjujeta elastan in poliuretan. Ponašajo se z zapiranjem na zadrgo in ježkih na rokavih, ki v hladnih dneh uspešno preprečujejo prodor vetra in mraza. Daljše prešite jakne in mnoge druge modele dopolnjujeta dva žepa na vsaki strani. Širši kroji, topli materiali in edinstveni detajli poskrbijo, da so ženske bunde udobne, tople in primerne za vsako priložnost.

Bogata ponudba obsega tudi moške zimske bunde s kapuco, ki se zapirajo z zadrgo in gumbi. Udobne jakne so kot nalašč za hladne dni, saj jih dopolnjujejo kapuca z vrvico za zavezovanje v ovratniku ter rokavi na patent. Ugodne zimske jakne so na voljo tudi za najmlajše člane družine. Narejene so iz kvalitetnega materiala, ki ščiti pred hladom, vetrom, vlago in meglo. V slednji večjo vidnost zagotavljajo odsevni detajli, ki krasijo določene modele.

ženske zimske bunde

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja